Positief denken is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben de neiging om te focussen op datgene dat ontbreekt, datgene dat niet klopt, datgene dat die dag ‘fout’ ging. Hierdoor kunnen dit soort negatieve gedachten blijven hangen en het gevoel over die dag gaan bepalen.

Energetisch heeft dit als effect dat je in een ‘lagere frequentie’ (meer negatief) komt. Een lagere frequentie trekt andere lage frequenties aan en dat heeft meestal geen goed effect op jezelf.

Daarom deze oefening. Door dit elke avond in te vullen, ga je meer positief naar je dag kijken en kom je als vanzelf ook energetisch in een hogere frequentie, wat weer anderen met een hogere frequentie (en dus meer positief) aantrekt!

Hoe doe je dit:

  • Kijk ’s ochtends vroeg al even naar het blanco vel van die dag en neem jezelf voor dat je de dag positief instapt.
  • Vul het vervolgens ’s avonds in en zorg ervoor dat je er ALTIJD 2 x 5 in kunt vullen!
  • Doe dit gedurende een aantal weken elke avond. Je zult merken dat het aan het begin nog niet zo makkelijk gaat, maar dat je er steeds beter in wordt.

Tip 1

Probeer de successen niet té groot te maken. Als je je bureau of de kamer hebt opgeruimd kan dat ook al een succes zijn of als je tijd hebt genomen voor een gesprek met een medewerker of ergens op tijd bent aangekomen. De kunst is om ‘klein’ te denken.

Tip 2

Bij dankbaarheden kan je denken aan: de zon die opkomt / de boom die mooi bloeit / iemand die je voorrang gaf ik het verkeer, enzovoort. Dus hierbij ook ‘klein’ denken.

 

 

………dag, datum:

Noteer tenminste 5 successen van vandaag
NB: een succes is dat wat goed ging en waar je zelf invloed op had.

1.
2.
3.
4.
5.

Noteer tenminste 5 dankbaarheden van vandaag
NB: een dankbaarheid is dat wat je waardeert en wat er ‘gewoon’ is.

1.
2.
3.
4.
5.

 

Vervolgvellen kan je er zelf bij kopiëren.