Over Anneke

Ik ben Anneke Kersten, coach voor zorgprofessionals, artsen, managers en bestuurders in de zorg.

Alle veranderingen in de zorg, trekken een grote wissel op iedereen die werkzaam is in de zorg. Of je nu aan het bed staat of het beleid uitstippelt, de druk en de verantwoordelijkheid zijn groot en er wordt veel van jou verwacht. De kans is groot dat je jezelf daardoor (af en toe een beetje) verliest.

Als coach help ik jou om jouw dagelijkse problemen het hoofd te bieden. Door mijn jarenlange ervaring als manager en adviseur in de zorg, ken ik de problematiek van binnenuit. Hierdoor kan ik jou helpen met de zaken waar jij dagelijks tegenaan loopt. Of het nu om praktische of beleidszaken gaat. Of het nu om een afdeling, een team, een MT of bestuur gaat.

Na mijn bedrijfskundige opleiding en carrière (waar ik 25 jaar in heb gewerkt) heb ik de switch gemaakt naar coach. Ik ben daarvoor opgeleid als TMA-professional, Effortless Coach, Systemisch Coach en Schilden Systeemcoach (innerlijke familie). Hierdoor kijk ik altijd naar een laag dieper: waarom denk jij wat je denkt en doe je wat je doet? Je leeft in het hier en nu, maar je activeert dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van jouw persoonlijkheid zijn geworden.

Het ontsnappen aan die oude programmering is niet altijd even makkelijk, maar zeker mogelijk. Door middel van persoonlijke gesprekken en door de inzet van diverse methodieken help ik jou om de zaken die jou tot nu toe nog niet zijn gelukt, nu wel te realiseren.

Wil je kennismaken? Vraag dan hier een gratis ontdekkingsgesprek aan.

Wat anderen over mij zeggen

“Er deden zich zowel privé als op werk een aantal omstandigheden voor, waar ik mee aan de slag wilde. Vaak wist ik wel hoe ik zou moeten reageren of wat oplossingen zouden kunnen zijn in bepaalde situaties, maar het bleef lastig om daar ook daadwerkelijk naar te handelen. Daar heeft Anneke me echt mee geholpen. Ik pas de nieuwe vaardigheden steeds vaker toe in mijn leven. Vaak bewust, een enkele keer gaat het zelfs al vanzelf. Denk bv. aan het aangeven van mijn grenzen op werk, waardoor ik de energie behoud om veel meer uit mijn vingers te krijgen. Anneke heeft mij op een professionele, zorgvuldige en warme manier gecoacht. Er werd niets overhaast en er was ruimte voor alles. Ze haalde precies datgene uit het gesprek waar ik mee verder kon en nam ruim de tijd voor me. Ook is ze helder en uitgebreid in haar communicatie en nazorg. Kortom, een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten, te willen groeien in specifieke vaardigheden of die een luisterend oor nodig heeft.”

Marie-Louise, Communicatieadviseur Milieu Centraal

“Ik vertelde Anneke dat ik op zoek was naar een andere baan. Ze bood me aan gebruik te maken van haar netwerk. Mijn gesprekken met deze mensen en gaven mij enorm veel energie. Allemaal hebben ze iets bijgedragen aan de vervolgstap in mijn carrière. Ondertussen hield ik Anneke op de hoogte van de vorderingen en zo vertelde ik haar ook dat ik het een aantal obstakels voelde ten aanzien van het zelfstandig ondernemen. Hiervoor hebben we een aantal gesprekken gehad. Anneke is open en een fijne persoonlijkheid. Ik had direct vertrouwen in haar. Ze wist de juiste vragen te stellen en kwam zo achter mijn belemmerende overtuigingen. De grote muren die de weg naar mijn eigen bedrijf barricadeerden, werden al snel kleine hekjes waar ik gemakkelijk overheen kan springen! Spannend, maar vol met positiviteit. En geen beperking meer voor de start. Anneke is een nuchtere vrouw en een zeer professionele en doortastende coach. Mede door haar heb ik veel vertrouwen in mijzelf en mijn eigen bedrijf.”

 

Nienke, Teamleider Zorg

“Wat mij ontzettend heeft geholpen om weer plezier in mijn werk terug te vinden, zijn de gesprekken met Anneke. Voor mij was het een fijne aanpak dat ik eerst mijn verhaal ongenuanceerd kwijt kon en we vervolgens niet alleen naar bepaalde situaties, maar ook naar dieper liggende patronen en oorzaken gingen kijken. Ik heb hierdoor veel over mezelf geleerd en weet weer een stuk beter waar ik voor sta en wat niet bij mij past. Het was voor mij heel moeilijk om toe te geven dat ik te lang over mijn grenzen ben gegaan en hulp nodig had om daar uit te komen maar ik ben heel blij dat ik die stap heb gezet en door Anneke mijn werk weer leuk(er) vind!”

Judith, Kandidaat Notaris

“Ik heb Anneke leren kennen als een doortastende vrouw, die met de juiste methodieken, snel tot de kern komt. Zij leert je op een veilige manier issues af te pellen. Ze laat je ervaren waar de echte ‘pijn’ zit en hoe deze te tackelen. In een korte tijd heb ik nog meer geleerd over mezelf. Het heeft me sterker gemaakt. Meer in balans. Hoe mooi is dat!”

Lies , Regiomanager Kinderopvang

“Anneke heeft mij meegenomen in een integraal traject. Hierdoor kreeg ik inzicht in mijn positie en mijn patronen in mijn gezin van herkomst. Tijdens het coachtraject heb ik een aantal van deze patronen écht kunnen doorbreken. Dit geeft heel veel ruimte. Ik (her) ken nu ook mijn kwaliteiten en ik kreeg inzicht in mijn niet effectieve gedrag in de werksituatie. Hierdoor liep ik keer op keer vast. Kwaliteit van Anneke is haar goede uitleg en haar begeleiding in het bewust oefenen en daardoor loslaten van oude gedachten en patronen. Hierdoor heb ik nu een baan, waar ik écht blij van wordt”.

Karolien, Klantcoach (Maatschappelijk Werker)

“Ik zat met een burn-out thuis en kwam er alleen niet uit. De claim van mijn zieke ouders, in combinatie met mijn werk en mijn gezin werd mij te groot. Door de coaching van Anneke ben ik sterker geworden; ik kan beter ‘nee’ zeggen en dus beter voor mezelf zorgen. Waar ik eerst direct ging rennen als mijn moeder belde, kan ik nu ruimte voor mezelf maken en afwegen of het echt nu direct nodig is. Ik kan hierdoor weer mijn eigen leven leiden en wordt niet ‘geleefd’ door anderen. Door de coaching van Anneke, heb ik veel dingen goed op de rit gekregen en voel met rustig en stabiel!”

Diana, Verzorgende IG

Ik volg de ethische gedragscode van:

Erkend door en ingeschreven bij ICR:

Ik werk ook voor:

Talent Motivatie Analyses (TMA)

Ik ben aanwezig bij / schrijf voor:

V & V Festival Veenendaal
V & V Festival Zwolle

GHZ Festival Veenendaal
GHZ Festival Zwolle