Over Anneke

Ik ben Anneke Kersten, coach voor zorgprofessionals, artsen, managers en bestuurders in de zorg.

Alle veranderingen in de zorg, trekken een grote wissel op iedereen die werkzaam is in de zorg. Of je nu aan het bed staat of het beleid uitstippelt, de druk en de verantwoordelijkheid zijn groot en er wordt veel van jou verwacht. De kans is groot dat je jezelf daardoor (af en toe een beetje) verliest.

Als coach help ik jou om jouw dagelijkse problemen het hoofd te bieden. Door mijn jarenlange ervaring als manager en adviseur in de zorg, ken ik de problematiek van binnenuit. Hierdoor kan ik jou helpen met de zaken waar jij dagelijks tegenaan loopt. Of het nu om praktische of beleidszaken gaat. Of het nu om een afdeling, een team, een MT of bestuur gaat.

Na mijn bedrijfskundige opleiding en carrière (waar ik 25 jaar in heb gewerkt) heb ik de switch gemaakt naar coach. Ik ben daarvoor opgeleid als Effortless Coach en als Systemisch Coach. Hierdoor kijk ik altijd naar een laag dieper: waarom denk jij wat je denkt en doe je wat je doet? Je leeft in het hier en nu, maar je activeert dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van jouw persoonlijkheid zijn geworden.

Het ontsnappen aan die oude programmering is niet altijd even makkelijk, maar zeker mogelijk. Door middel van persoonlijke gesprekken en door de inzet van diverse methodieken help ik jou om de zaken die jou tot nu toe nog niet zijn gelukt, nu wel te realiseren.

Wil je kennismaken? Vraag dan hier een gratis ontdekkingsgesprek aan.

Wat anderen over mij zeggen

“Ik heb Anneke leren kennen als een doortastende vrouw, die met de juiste methodieken, snel tot de kern komt. Zij leert je op een veilige manier issues af te pellen. Ze laat je ervaren waar de echte ‘pijn’ zit en hoe deze te tackelen. In een korte tijd heb ik nog meer geleerd over mezelf. Het heeft me sterker gemaakt. Meer in balans. Hoe mooi is dat!”

Lies de Jong, Directeur Revalidatie en Advies Zuid bij Koninklijke Visio

“Ik ben dankbaar voor de begeleiding van Anneke. Zij bracht op een rustige, nuchtere en open wijze haar vragen in. Deze vragen hielpen mij om niet vanuit de emotie, maar vanuit een diepere ervaring en gevoel het onderwerp te benaderen. Mijn onbewuste deel werd hierdoor aan het werk gezet. Het gaat dan om het gedeelte van oude patronen, onbewuste denkwijzen die moeilijk zijn om te buigen en de ontwikkeling stagneren en blokkeren. Door de werkwijze van Anneke, kwam ik tot de essentie. Ik heb haar werkwijze ervaren als lekker nuchter, doortastend, met gevoel voor het proces van de ander, ondersteunend daarin. Geen medelijden, maar medeleven!”

Wilma, Interim-Directeur zorgorganisatie

“Ik zat met een burn-out thuis en kwam er alleen niet uit. De claim van mijn zieke ouders, in combinatie met mijn werk en mijn gezin werd mij te groot. Door de coaching van Anneke ben ik sterker geworden; ik kan beter ‘nee’ zeggen en dus beter voor mezelf zorgen. Waar ik eerst direct ging rennen als mijn moeder belde, kan ik nu ruimte voor mezelf maken en afwegen of het echt nu direct nodig is. Ik kan hierdoor weer mijn eigen leven leiden en wordt niet ‘geleefd’ door anderen. Door de coaching van Anneke, heb ik veel dingen goed op de rit gekregen en voel met rustig en stabiel!”

Diana, Verzorgende IG zorgorganisatie

Ik volg de ethische gedragscode van:

Ik werk ook voor:

Talent Motivatie Analyses (TMA)